Sziasztok!

Már évek óta fontolgatom ennek a rajzfilmes, animációs blognak az elindítását, de nehezen szántam rá magam, hiányzott a kezdőlökés. Azonban a múlt héten a YouTube bedobta nekem ezt:

Tetszett a dal, a karakterek stílusa, meg úgy egészében a hangulata, egyből felkeltette a kíváncsiságomat*. És ha már megnéztem, miért ne írhatnék róla? Azonban ez még odébb lesz, hiszen az első bejegyzést amolyan felvezetőnek szánom, a bemutatók sorát pedig egy magyar rajzfilmmel szeretném kezdeni. Hogy melyikkel, ezt rátok bízom, szavazzátok meg a három lehetőség közül! Természetesen a második és harmadik helyezett sem esik ki a kosárból, rájuk is sort kerítek majd, sok más kiváló hazai alkotással együtt.

Még nem tudom, milyen sűrűn fogom hozni a bejegyzéseket, próbálok majd legalább hetente-kéthetente előrukkolni eggyel.

Hogy miért is az animációkat választottam a blog témájául? A válasz egyszerű: az élőszereplős sorozatok, filmek mindig is kevésbé kötöttek le, mint a rajzolt társaik. Egyszerűen erre jobban „kattan” az agyam, én magam sem tudom megmagyarázni, miért. Egy jó ideje elkezdtem újra nézni a régi kedvenceket, és akadt jó pár új, ami a szívembe lopta magát. És persze olyan is, amitől sárkány módjára okádtam a tüzet, annyira felb… bosszantott.

A jelen állás szerint csak a skála két végéről fogok szemezgetni – szigorúan szubjektíven, a saját tetszésem-nemtetszésem alapján. Ezért nem is szeretném ezeket az összefoglalókat, bemutatókat, elemzéseket kritikának nevezni, hiszen nem „szakmailag” nézem majd őket (ehhez nincs is meg a kompetenciám), csak a személyes ízlésemnek és véleményemnek fogok hangot adni.

Utálod, amit az egekbe dicsértem, vagy pont a szívednek kedves gyerekkori emlékedtől köptem epét? Előfordulhat, hiszen mint minden másban, a rajzfilmekben is elég fura az ízlésem. Ha nem értesz egyet velem, nyugodtan fejtsd ki a véleményedet a bemutatók alatt kommentben, szívesen olvasok más szemszögből is véleményeket az adott alkotásról. Ha pedig szeretnél nekem ajánlani, akkor azt itt teheted meg!

Figyelem! Itt nemcsak gyerekeknek való „mesékről” lesz szó, hanem felnőtteknek szóló animációkról is. Ha lesz korhatár, azt a bejegyzések elején jelezni fogom.

Köszönöm, hogy olvastál, várlak vissza jövő hét szombaton, azaz május 25-én, amikor is a három zseniális magyar rajzfilm egyikét fogom górcső alá venni:

Addig is sziasztok!

Üdv: Nünü

*A dal “A párizsi mumus” című francia rajzfilmből való.

Reklámok